Sedan starten 2005 har e-handelsföretaget Klarna (tidigare Kreditor) växt i en rasande takt.

Sedan starten 2005 har e-handelsföretaget Klarna (tidigare Kreditor) växt i en rasande takt. Idag är Klarna ledande inom faktura- och finansieringslösningar för e-handeln. Vad är då hemligheten bakom framgången? ”Det handlar framför allt om utförande”, förklar Niklas Adalberth, en av företagets grundare. ”Siffrorna talar sitt tydliga språk. Vi tillhandahåller en produkt som både kunder och e-butiker uppskattar”.

Niklas Adalberth visade tidigt fallenhet för företagande. Under uppväxttiden i Uppsala var han bland annat med om att starta upp radiokanalen Radio Excellent. Senare, under gymnasietiden vid Lundellska skolan, drev han AdalIT, ett konsultföretag inom webbproduktion och grafisk design.

Klarna började som ett studentprojekt vid Handelshögskolan. Inledningsvis drevs verksamheten från en mindre källarlokal  som var belägen vid Holländargatan i Stockholm. Idag har Klarna mer än 750 anställda och finns etablerat i ett flertal länder. Transaktionsvolymen för 2012 uppgick till runt 2,3 miljarder euro, och planer finns redan för fortsatt expansion.

Klarna bygger på en vision om enklare och tryggare e-handel. Med de betalningssystem som företaget utvecklat behöver kunder inte längre betala i förskott.  Istället görs betalningen först när varan levererats. Under tiden tar Klarna på sig kredit- och bedrägeririsken.

”Statistiken talar sitt tydliga språk”, säger Niklas. ”Att använda Klarnas system gör det enklare och säkrare för kunder att shoppa på nätet. På så sätt ökar det e-butikernas försäljning”.

Läs mer på  niklasadalberth.se & niklasadalberth.com

Källor:
http://www.youtube.com/watch?v=ZasUQuoCw2Q
http://investing.businessweek.com/research/stocks/private/person.asp?personId=81901428&privcapId=39393440
http://tellseries.com/niklas-adalberth-klarna/
http://digitalmedia.strategyeye.com/2013/01/17/interview_klarna_ceo_niklas_adalberth_talks_online_payments_/
http://www.arcticstartup.com/2012/09/07/niklas-adalberth-arctic15 http://www.crunchbase.com/person/niklas-adalberth

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.