Att ta folsyratillskott i början av graviditeten kan förhindra autism

Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i USA är det ungefär ett av 88 barn som föds med autism (ASD). Det är lite känt om hur sjukdomen utvecklas och metoder för diagnos, förebyggande och behandling är begränsad. Men nu kommer resultatet från en stor studie som nyligen blivit publicerad i Journal of American Medical Association (JAMA) – och den ger hopp för de som lider av autism och liknande sjukdomar då den säger att sjukdomen kan förhindras innan födseln – på ett naturligt vis.

Forskningen – som framkommit i samband med den norska ‘Mor och barn kohortstudie’ (Moba) genom studien Autism Birth Cohort ( ABC ) studie – är ett internationellt samarbete mellan det norska folkhälsoinstitutet och Columbia University i New York. Denna består i att man betraktar den största möjliga presumtiva årskullen vid en studie utformad för att inrikta sig på gen-miljö, interaktioner och biomarkörer för neuropsykiatriska störningar – däribland autism .

Sammanlagt 85176 barn – som föddes mellan 2002 och 2008 – och deras föräldrar deltog i studien . Dieter registrerades och register hölls för utvecklingen av autismspektrumstörningar. Forskarna fann 270 fall av autismspektrumstörningar hos barnen som deltog i studien . Men mammor som tog folsyratillskott i början av graviditeten – specifik fyra veckor före till åtta veckor efter starten av graviditeten – hade en 40 procent minskad risk att få barn med autistiskt syndrom (den allvarligaste formen av autismspektrumstörningar) jämfört med mammor som inte tar vitamin. Tidpunkten för en gravid kvinna att ta folsyra tycks vara en kritisk faktor , konstaterade forskarna i deras papper.

Vill du få reda på var du kan få tag på folsyra till ett bra pris, och samtidigt läsa fler artiklar i ämnet, kan du besöka www.folsyra.org.

Posted in Uncategorized

Allra Finans – förvalta ditt pensionskapital

Idag har du själv stora möjligheter att förvalta sitt pensionskapital. Efter den stora pensionsreformen har du fått betydligt mer valfrihet, men också större ansvar. Tyvärr är detaljerna i de olika pensionslösningarna ofta ganska komplicerade. Många har helt enkelt inte tid att sätta sig in i de olika alternativen. Vill du ha hjälp med att hitta en pensionslösning som passar dig och din familj? Vänd dig i så fall till Allra. Tillsammans tryggar vi framtiden! Förutom pensioner erbjuder Allra även andra privatekonomiska tjänster – lån, försäkringar, kapitalplacering. Läs till allrafinans.se och läs mer om vår organisation, våra principer, våra ambitioner och våra tjänster. Är du i behov att diskutera igenom din ekonomi med kunniga rådgivare. Tveka i så fall inte att höra av dig och prata med någon av våra duktiga medarbetare. Alla vardagar mellan klockan 09:00 och 17:00 finns vi tillgängliga på telefonnummer 08-535 25 400. Du kan även kontakta oss via e-post, kundtjanst@allra.se, närhelst det passar dig. Vi återkommer så snabbt vi hinner.

När vi bildades 2008 hette vi Svensk Fondservice. Förutom namnbytet till Allra har det hänt en hel del sedan dess. Vi servar idag mer än 110 000 kunder och förvaltar tillgångar på omkring 10 miljarder kronor. Sedan 2011 förvaltar vi kapital i fondförsäkringar hos bland annat SEB, Skandia, LF och Movestic. Allra har idag över 100 medarbetare vid kontoren i centrala Stockholm och Gävle. Med Allra får du en partner som sätter kunden i första rummet. När du anlitar oss kan räkna med personligt engagemang, trygghet och effektivitet. För klara besked, välj Allra! besök allra-finans.com

Posted in Uncategorized

Ta hjälp av Allra för att bygga en starkare privatekonomi.

Ta hjälp av Allra för att bygga en starkare privatekonomi. Vi är ett ungt och dynamiskt företag inom finanssektors som erbjuder försäkringar, lån, kapitalplaceringar och pensionslösningar. På vår hemsida – vi finns på www.allraförsäkringar.com – kan du läsa mer om vår organisation, våra förmånliga tjänster och våra visioner. Förutom detaljerade beskrivningar av våra erbjudanden hittar du även ett flertal webbaserad verktyg som hjälper dig att skapa en bättre överblick över din privatekonomi. Allra grundades 2008 av entreprenörerna Alexander Ernstberger och David Persson. Från början gick vi under namnet Svensk Fondservice och verksamheten bedrevs från en hyrd källarlokal på Södermalm i Stockholm. Mycket har hänt sedan dess. Vår expansion har överträffat alla förväntningar. Idag har vi över 100 anställda vi våra kontor i centrala Stockholm och Gävle. Vi har över 110 000 kunder och det kapital vi förvaltar uppgår till omkring 10 miljarder kronor. Läs mer om Allras resa på www.allra.se.
Idag kan Allra erbjuda fyra olika försäkringar: Betalskydd (med denna kan du få upp till 8 000 kronor extra per månad i händelse av sjukdom eller arbetsförlust), livförsäkring (skyddar dina nära om du skulle gå bort i förtid), tandvårdsförsäkring och ett paket som vi kallar Kritisk sjukdom (ersättning betalas ut i om du diagnosticeras med cancer, stroke, hjärtinfarkt, multipel skleros eller njursjukdom). Hör av dig om du vill prata försäkringar. Ring 08-535 25 400 eller skriv till kundtjanst@allra.se. Välj Allra för tryggheten. Vår verksamhet tillses av Finansinspektionen och vi har erhållit märkningen AAA, det högsta soliditetsomdömet. Välkommen till oss på Allra – tillsammans tar vi fram försäkringar som skyddar dig! Läs mer på www.allra-försäkringar.se

Posted in Uncategorized

Välj den bästa kontorsstädfirman.

Det är nödvändigt att hålla ett kontor och en arbetsplats ren. Det ska se fint och fräscht ut. Det hjälper de anställda att koncentrera sig bättre och få mer energi. Arbetsplatsen blir mer intressant och motiverar de anställda att arbeta mer effektivt. De känner sig nöjdare och produktionen går upp.
Kanske tänker du på att städa kontoret själv. Du har anställda som jobbar hårt.
De kan hjälpa till att hålla rent och organisera kontoret. Platsen måste ju städas.
Men när alla har gått hem så känner du dig trött och du har andra saker som måste göras. Du har dokument och handlingar som måste tas hand om. Du vill inte alls städa kontoret. Du behöver hjälp. En professionell städfirma kan hjälpa dig. Leta efter en städfirma som kan städa ditt kontor. Dessa firmor erbjuder många olika städtjänster. De kan dammsuga kontoret, torka av bord och städa toaletter, handfat och kök. Många firmor erbjuder samma tjänster, men deras arbetsstil och snabbhet kan variera. Du kan leta efter dessa firmor på nätet och jämföra priser och tjänster. Besök kontorsstädning.org och få lite vägledning. Detta kommer att hjälpa dig att fatta rätt beslut.
Du kan välja tjänsten som passar dig bäst.

Posted in Uncategorized