Var nu hjälpen än kan finnas…

Nodira är en ung och dynamisk kvinna från norra Tadzjikistan. Hon är student och har nyligen gifte sig. Efter sitt bröllop insåg hon att hon skulle få tillgång till väldigt liten inkomst. Till skillnad från i sitt barndomshem – där hennes far såg till att hon hade allt hon behövde – är det ingen i hennes mans hus som om henne. Hon insåg att hon fick ta sin framtid och sin ekonomi i egna händer. Efter samråd med sin man beslöt Nodira att starta sitt eget företag. Hon kommer att kombinera arbete och studier genom att studera via korrespondens.  Kursen hon kommer att gå heter “Att uppnå framgång” och organiseras av Association of Business Women. När utbildningen är klar får hon ett certifikat. Hon kan då starta sin verksamhet och hoppas på att bli en framgångsrik entreprenör. Hon vill satsa på att köpa och sälja kläder för män, och hennes man kommer att hjälpa henne med detta. Nodira planerar att använda sina inkomster för att betala för sina studier och även hjälpa till att sörja för henne själv och sin familj.
För att starta upp sitt företag kommer hon att behöva låna pengar och kommer att få ett lån från Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. De har fokus på att hjälpa driftiga kvinnor.
Är du driftig och behöver ett lån för att få igång din verksamhet, besök http://www.alfabanken.se och ansök.

lån för att kunna köpa ny bil

Många svenskar tar idag lån för att kunna köpa ny bil. Ett flertal kreditgivare erbjuder också speciella lån för köp av fordon. Räntan är vanligtvis lägre än för till exempel bolån och kontantinsatsen ofta obetydande. En väl förberedd och påläst låntagare kan tjäna mycket pengar. Nu behöver du dok inte längre själv läsa på om all villkor och räntor. Vi på Norrbanken har tagit fram en tjänst som snabbt och enkelt hittar det bästa billånet för dig.

För att teckna bilån krävs att du är 20 år gammal och tjänar minst 120 000 kronor per är. Bilen du ämnar köpa ska vara av årsmodell 2001 eller nyare. Vidare ska du ha en fast bostad i Sverige. Om du uppfyller dessa grundläggande krav, fyll då i det enkla formulär du hittar på Norrbanken.se och skicka in. När vi mottagit din ansökan genomförs en kreditprövning.

Till skillnad från många aktörer som erbjuder lån via internet erbjuder vi på Norrbanken personlig rådgivning. Om du har några som helst frågor eller funderingar, tveka då inte att höra av dig till våra konsulter. Norrbankens erfarna medarbetare finns tillgängliga dugnet runt på telefonnummer 0770-455 903.

Norrbanken är ett fristående nätombud som hjälper låntagare att hitta det mest fördelaktiga lånet. I nuläget arbetar vi mot inte mindre än 17 banker. När du har skickat in din ansökan jämför vi deras erbjudanden för att se vilket som passar dig och din familj bäst. Idag kan du teckna lån via Norrbanken som löper mellan 1 och 12 år.

Vad väntar du på? Besök oss på Norrbanken på www.norrbanken.se idag!

Klarna är en lysande stjärna på e-handelshimlen

Klarna är en lysande stjärna på e-handelshimlen. Sedan 2005, då en grupp studenter vid Stockholms började utveckla sin idé om innovativa betalningssystem, har företaget blivit ledande på Europa-marknaden och kan idag stolsera med mer än 750 anställda.

Jens Saltin ansvarar för Klarnas framtida satsning på nya utländska marknader. Han blev bekant med Klarnas grundare under studietiden vid Handels. Tillsammans med Niklas Adaberth grundade han bland annat Handels pokersällskap.

Under och efter studietiden skapade sig Jens snabbt en bred erfarenhet av den internationella finansvärlden. Under åren 2006 till 2008 var han anställd som analysassistent vid Nordea Markets. Han har även meriter från ett flertal internationella institut: hedgefonden Rubicon i San Francisco (2006), Bank of New Yorks avdelning för American Depositary Receipts (2007) samt Goldman Sach i London (2008).

Sedan sommaren 2009 arbetar Jens vid Klarna. Inledningsvis var han med och utvecklade tjänster för mobila enheter och i januari, 2010, utsågs han till Key Account Manager för Klarna mobil. Två månader senare kunde han stoltsera med titeln Head of Sales för Sverige-marknaden. Under året rönte företaget enorma framgångar. Dess intäkter ökade med över 80%.

Jens var stationerad i Amsterdam mellan januari, 2011, och juni, 2012, och var under denna period ansvarig för Klarnas affärer i Nederländerna. Idag är han ansvarig för företagets fortsatta expansionsstrategi.

www.jens-saltin.se/ & www.jens-saltin.com
jens saltin.se & jens saltin.com

http://jenssaltin.wordpress.com/
http://jens-saltin.se/ 

http://jenssaltin.blogspot.com/

Billig MC-försäkring

Nog vill du kunna njuta fullt ut av friheten på hojen? Det kan du inte göra förrän du vet att du har en bra försäkring som täcker eventuella skador som uppkommer under färden. Denna försäkring skapar också trygghet genom att du vet att du får ersättning om din MC blir vandaliserad eller stulen. En bra MC-försäkring behöver inte vara dyr. En billig MC-försäkring är inte så omöjlig att hitta som man kan tro.

Försäkringsbolagen poppar upp som svampar ur marken och alla vill att du ska bli kund hos just dem. Konkurrensen om kunderna pressar priserna och höjer möjligheterna till en billig MC-försäkring markant. Hittar du en försäkring som har låg självrisk och premie för förare som haft sitt MC-kort, då är du halvvägs till en billig MC-försäkring. Några försäkringsbolag har också en försäkring som ser likadan ut, oavsett vilket kön, ålder eller

vilken MC försäkringsspekulanten har.

För att hitta en billig MC-försäkring bör du först och främst fråga dig vilket skydd du behöver. Är det bara en trafikförsäkring, en halvförsäkring (som ofta täcker brand, stöld, bärgning och rättsskydd) eller en heltäckande helförsäkring, som också inkluderar skador på själva bilen? När du bestämt dig för detta ska du se till att jämföra olika försäkringar från flera försäkringsbolag, det är så man hittar en både bra och billig försäkring. Läs villkoren noga och tänk på att en riktigt billig MC-försäkring kan bli dyr i längden om olyckan är framme. Kalkylera med riskerna, det lönar sig. Läs mer hos Bilförsäkringjämförelse

Det finns en mängd bilförsäkringar på marknaden

Det finns en mängd bilförsäkringar på marknaden och det är lätt att bli konfys över valet av försäkringsbolag och alla andra faktorer som spelar in i valet av bilförsäkringar. Det är tveklöst ett riktigt omfattande arbete som man står inför när man ska jämföra bilförsäkringar och försöka navigera i försäkringsdjungeln.

För att försäkringarna ska vara både prisvärda och trygga gäller det förstås att hitta de bilförsäkringar som passar just dig och dina behov. Ska du till exempel endast ha den
lagstadgade trafikförsäkringen eller vill du vara säker på att få ersättning i samband med stöld, glas, brand, rättsskydd och räddning? Vill du kanske också vara försäkrad för vagnskador och skador som uppkommer i samband med självförvållade olyckor? Detta är frågor som du bör ställa dig innan du ska teckna bilförsäkringar.

När du kommer till själva pris- och innehållsjämförelsen av bilförsäkringar är de många jämförelsesajter som finns på nätet till stor hjälp eftersom de har otroligt mycket information om aktuella bilförsäkringar samlat på ett ställe. Istället för att kontakta olika försäkringsbolag om offerter på bilförsäkringar, en mycket tidskrävande procedur, kan du fylla i uppgifter som ligger till grund för jämförelser och efter bara ett klick på jämförelseknappen får du resultatet svart på vitt. Det lönar sig verkligen att ta sig tid att jämföra bilförsäkringar för de skiljer sig i både pris och innehåll. I jämförelsen av bilförsäkringar spelar bland annat faktorer som ålder, postnummer, bil och hur lång tid du har haft körkort in.

Hur man lärde sig att blanda ihop saker

Den polsk-amerikanske ingenjören Stephen J. Poplawski började designa maskiner som skulle blanda drycker redan 1919 på uppdrag av Arnold Electric Company. 1922 patenterade han en dryckesblandare – en mixer. På 1930-talet tillverkade L. Hamilton, Chester Beach och Fred Osius Poplawskis uppfinning under varumärket Hamilton Beach Company. Fred Osius förbättrade apparaten genom att göra en annan typ av mixer. Bakom sig hade han Fred Waring, en populär musiker, som finansiär och affischnamn till sin “Miracle Mixer”. Mixern släpptes 1933. Apparaten hade dock några problem att lösa angående tätningen. Fred Waring löste dessa problem på eget håll och släppte sin egen mixer 1937 – Waring Blendor. Waring gjorde hemmagjord smoothie populär på 1940-talet och hans företag växte lavinartat. Waring Produkter är idag en del av Conair. Waring använde länge stavningen “Blendor” för sin produkt.
En konkurrent fanns också under denna tid. 1937 introducerade WG Barnard, grundare av Vitamix, en produkt som kallades “The Blender,” som var funktionsmässigt en förstärkt mixer med en rostfri burk – istället för Pyrexglasburk som används av Waring.
I dag är mixern en vanlig produkt hemma hos folk, och på senare år har även stavmixern fått genomslag. Ännu ett par av dessa produkter som skapar våra moderna och elektrificerade hem. Elektricitet som vi behöver idag och gärna vill köpa så billigt som möjligt. Bra och billig el kan du hitta om du går in på www.elavtal.biz och fyller i dina uppgifter. Sedan får du veta vem som ger dig billigast el.

Posted in Hus

Energieffektiva hus hjälper att spara el

Tanken bakom att bygga energieffektiva hus som hjälper dig att spara el är så klart att skona miljön och att spara elkostnader men även gamla hus kan rustas upp.

Du har säkert hört talas om energieffektiva hus för de är trendenliga och med den globala uppvärmningen i åtanke kommer denna trend troligen att utvecklas. Men som sagt måste du inte bygga ett helt nytt hus bara för att vara energieffektivt och spara el utan även gamla hus kan göras om till energieffektiva hus. Har du alltså planerat att renovera ditt hus eller att bygga ett nytt hus, så borde du vid planeringen ha energieffektivisering i åtanke. Om du redan har ett hus börjar man med att göra en nulägesanalys för att kontrollera vad man har att utgå ifrån och sedan finns det olika sätt att gå tillväga. Energieffektiva hus är naturligtvis långsiktiga investeringar men du märker skillnaden redan så fort du öppnar din första elräkning för den kommer att vara lägre än vad du är van vid. På det sättet blir det roligt att spara el och när du får din låga elräkning motiveras du förhoppningsvis varje gång på nytt att spara ännu mer energi. Men det är inte bara låga elkostnader som väntar dig utan du får även ett bra inomhusklimat på köpet. Miljömedvetenheten som du visar genom att ha ett energisnålt hus är förresten inte bara bra för din planbok utan även för kommande generationer, vilket är ytterligare ett bra argument för att bygga energieffektiva hus.  Mer info på http://www.billig-el.org

Posted in Hus

Trafikförsäkringen

Kan man strunta i den obligatoriska trafikförsäkringen och komma undan med det? Det är inte helt ovanligt att bilägare försöker komma undan trafikförsäkringen för att spara en slant. Det råder också en felaktig uppfattning om hur trafikförsäkringen gäller när man gör ett bilbyte. Många tror att man kan använda den tidigare bilens trafikförsäkring under en övergångsperiod. Man tjänar inte på något av dessa alternativ, tvärtom. Eftersom trafikförsäkringen är obligatorisk och man blir skyldig Trafikförsäkringsföreningen cirka hundra kronor för varje dag som man struntar i trafikförsäkringen och en trafikförsäkring kostar fem till tjugo kronor per dag är detta en enorm förlustaffär som smäller till ordentligt nä fakturan dimper ner i brevlådan. Den här dyra notan tenderar ofta att hamna hos kronofogden på grund av sin omfattning. Hundratusentals bilägare har ärenden hos Kronofogden varje år på grund av obetalade trafikförsäkringar. De känner helt enkelt inte till trafikförsäkringsplikten, av någon anledning når inte informationen fram som den ska.

Med detta i bakhuvudet är det ganska enkelt att välja en trafikförsäkring istället för att strunta i den. Råkar man ut för en trafikolycka ångrar man inte heller att man tecknade trafikförsäkringen lönar sig givetvis också om man råkar ut för en olycka. Trafikförsäkringen täcker dock bara skador för mötande trafik och inte dig själv eller din bil. Det gör dock en halvförsäkring eller helförsäkring. Glöm inte att en trafikförsäkring bara kan ägas av dig, och ingen annan, inte av eventuell tidigare ägare och inte heller av någon släkting som har förmånligare försäkringsvillkor.  http://www.billigaste-bilförsäkringen.se

En balkong ökar trivseln

En balkong skapar både nytt utrymme och ökar trivseln i en fastighet. Det finns inte mycket som slår att kunna ta en kopp kaffe och blicka ut över omgivningen. Fästeb Bygg AB är ett företag som sedan mer än två årtionden specialiserat sig på att bygga balkonger, framför allt till äldre fastigheter i Stockholms innerstad. Med oss som partner får din bostadsrättsförening trygghet och stil.

Besök oss på fasteb och läs mer om vårt företag. Här kan du även hitta ett galleri med bilder från några av de tusentals balkonger vi hittills konstruerat och monterat. Klicka bara på ”Galleri” i den övre menyraden.

Du kan även kontakta Fästeb på telefonnummer 08-744 00 07 eller faxnummer 08-744 00 08. Våra kontorstider är vardagar mellan klockan 08:00 och 16:00. Du kan även kontakta oss via webformuläret som du hittar på www.fasteb.se/kontakt/. Skicka dina uppgifter så hör vi av oss. Fästeb Bygg AB erbjuder platsbesök och offert helt utan kostnad. Du har inget att förlora på att prata med oss om din plan för nya balkonger.

Att bygga balkonger är en betydande investering för en förening. Men det är också en utgift som vanligen höjer värdet på de enskilda lägenheterna. Vi på Fästeb är stolta över att kunna erbjuda ett vitt utbud av lösningar. Vi månar om att hitta det allternativ som bäst korresponderar med kundens vision och krav.

Fästeb är ett företag som står för kunnande och kompetens. Vi har idag en slimmad arbetsprocess som minimerar byggnadstiden för varje enhet. Den enskilde lägenhetsinnehavaren påverkas endast under 2-3 veckor. För kvalitet och komfort, välj Fästeb!

Posted in Hus