Bra lånevillkor

Ditt lån och dess lånevillkor är annorlunda än villkoren av andra låntagare och det lönar sig att jämföra

Lånevillkoren är betydelsefulla aspekter av ett lån, oavsett vilken sort av lån det handlar om. Olika långivare har olika lånevillkor och därför lönar det sig att jämföra för det kan du bland annat spara pengar på. Vissa lånevillkor är dock likadana hos alla långivare. Du som vill låna pengar måste till exempel vara minst 18 år gammal. Men vissa andra lånevillkor är som sagt olika hos olika kreditinstitut.

Ett konkret exempel på ett villkor som inte alla långivare kräver, är en så kallad medsökande. Det är en person som söker lånet tillsammans med dig och som då måste stå i låneavtalet och skriva under det. Eftersom vissa långivare anser att en medsökande höjer sannolikheten att få lånet återbetalt, så ökar en sådan person dina chanser att få låna den önskade summan. Ett till lånevillkor som är värt att jämföra är den så kallade dröjsmålsräntan. Denna ränta blir du dock bara skyldig till långivaren i fall du inte betalar i tid. Dröjsmålsräntan kan vara olika hög hos olika kreditinstitut. Denna extra avgift samt alla andra avgifter ska förresten stå i villkoren av ditt nuvarande avtal. Har du inget lån än, måste du också kunna ta reda på olika villkor om du efterfrågar hos ett kreditinstitut. Vi från Bankbolaget vill hjälpa dig just med jämförelsen av olika lånevillkor och om du fyller i dina individuella uppgifter här på hemsidan, sköter vi jämförelsen åt dig, helt gratis.  Ansök om lån via låneansökan.  Mer fakta finns även på https://www.låneansökan.se/l%C3%A5n-utan-s%C3%A4kerhet/

Sedan starten 2005 har e-handelsföretaget Klarna (tidigare Kreditor) växt i en rasande takt.

Sedan starten 2005 har e-handelsföretaget Klarna (tidigare Kreditor) växt i en rasande takt. Idag är Klarna ledande inom faktura- och finansieringslösningar för e-handeln. Vad är då hemligheten bakom framgången? ”Det handlar framför allt om utförande”, förklar Niklas Adalberth, en av företagets grundare. ”Siffrorna talar sitt tydliga språk. Vi tillhandahåller en produkt som både kunder och e-butiker uppskattar”.

Niklas Adalberth visade tidigt fallenhet för företagande. Under uppväxttiden i Uppsala var han bland annat med om att starta upp radiokanalen Radio Excellent. Senare, under gymnasietiden vid Lundellska skolan, drev han AdalIT, ett konsultföretag inom webbproduktion och grafisk design.

Klarna började som ett studentprojekt vid Handelshögskolan. Inledningsvis drevs verksamheten från en mindre källarlokal  som var belägen vid Holländargatan i Stockholm. Idag har Klarna mer än 750 anställda och finns etablerat i ett flertal länder. Transaktionsvolymen för 2012 uppgick till runt 2,3 miljarder euro, och planer finns redan för fortsatt expansion.

Klarna bygger på en vision om enklare och tryggare e-handel. Med de betalningssystem som företaget utvecklat behöver kunder inte längre betala i förskott.  Istället görs betalningen först när varan levererats. Under tiden tar Klarna på sig kredit- och bedrägeririsken.

”Statistiken talar sitt tydliga språk”, säger Niklas. ”Att använda Klarnas system gör det enklare och säkrare för kunder att shoppa på nätet. På så sätt ökar det e-butikernas försäljning”.

Läs mer på  niklasadalberth.se & niklasadalberth.com

Källor:
http://www.youtube.com/watch?v=ZasUQuoCw2Q
http://investing.businessweek.com/research/stocks/private/person.asp?personId=81901428&privcapId=39393440
http://tellseries.com/niklas-adalberth-klarna/
http://digitalmedia.strategyeye.com/2013/01/17/interview_klarna_ceo_niklas_adalberth_talks_online_payments_/
http://www.arcticstartup.com/2012/09/07/niklas-adalberth-arctic15 http://www.crunchbase.com/person/niklas-adalberth